11 December 2020

Andries Vlot van TSN Groen

MET “THE SUPER NICE PEOPLE” SCOREN WIJ EEN NPS VAN 90

In 1998 startte hij een bedrijf in meubellogistiek. Dat groeide uit tot de succesvolle TSN Groep. Vorig jaar droeg hij de dagelijkse leiding van de business over aan een nieuwe directie om zich te gaan bezighouden met het ontwikkelen van “business modellen die de wereld beter maken”: “Geheel volgens de Hollandse handelsgeest, geld verdienen om impact te kunnen maken, maar nu puur voor het beter leefbaar maken van de wereld,” aldus Andries Vlot. Hij is met TSN Groen een van de eerste opdrachtgevers van detacheerder The Super Nice People (TSNP). “Wij scoren met hen een NPS van 90, terwijl de business 70 al excellent noemt en bijna nooit voorkomt. Kun je nagaan.” lacht hij.

Een delivery precision van boven de 96% op tijd geleverd

Enig zelfvertrouwen kan hem niet ontzegt worden: “Ik zit al zo’n 23 jaar in de logistiek. Kreeg het vak van huis uit mee: de opstart ligt rond 1895 en na mijn opa zat ook mijn vader al in verhuizingen en meubeltransporten, net zoals mijn broers. Niemand weet beter waarover het bij consumenten-logistiek gaat dan wij, die stelling durf ik inmiddels wel aan. Wij doen tienduizenden consumenten-zendingen per maand met een delivery precision van boven de 96% op tijd geleverd en dat op twee uur! nauwkeurig. Ook volledig electrische, ik wil top scoren: voor minder ga ik niet!!”

“The Super Nice People en ik zitten op een lijn. Het gaat bij bezorging over de volledige klantbeleving. Samen zijn wij het verlengstuk van de klant.”

TSN Groen x The Super Nice People

Duurzaam is niet duurder

“Bij ons ligt het accent op meubels en tuin gerelateerde producten. Je moet je altijd realiseren: mensen hebben nagedacht over hun aanschaf. Wat vinden ze mooi, welke vorm, welke kleur past bij hen. Ze hebben er voor gespaard. Soms heel lang. Daar liggen verwachtingen. Als jij als bezorger op de stoep staat kun je die verwachtingen compleet frustreren en je kunt ze overtreffen. Zo’n beleving hangt vanaf dat moment aan jouw bedrijf en aan jouw merk.”

“The Super Nice People doen dat goed: ze trainen hun thuisbezorgers zorgvuldig, maken hen bewust van hun rol, verschaffen tools, hebben duurzame kleding en bezorgen emissieloos. Zij begrijpen dat het om het complete plaatje gaat. En nee, dat is niet duurder. Een goede ondernemer heeft altijd een breed blikveld. Dingen goed doen, is altijd duurzaam. Het betaalt zich uit in veiligheid, gezondheid, een top NPS. In vrijwel alles.”

Detacheren voor flexibiliteit

Vlot bouwt voort op de christelijke kernwaarden die hij van thuis meekreeg. Goed werkgeverschap is er daar een van: “Als je aandacht investeert in mensen, krijg je aandacht terug. Of, zoals de oprichters van The Super Nice People zeggen: blije bezorgers zorgen voor blije klanten.”

Hij noemt flexibiliteit in de bezorg-logistiek essentieel: “Je moet steeds voorkomen dat je bij drukte concessies moet doen aan je kwaliteit. Zo’n detacheerder als TSNP is voor mij de oplossing. Ik hoop dat ze snel groeien. Ze zijn nu voor me aan de slag in de omgeving Utrecht. De regio Delft staat op de rol.”

300 voetbalvelden met bomen

Logistiek met TSN Groen is een van zijn vele projecten. Duurzaamheid noemt hij een van de belangrijkste drijfveren: “Als we de logistieke industrie verduurzamen, heeft dat een grote impact op de CO2-uitstoot van onze samenleving. Wij willen met technologie en logistiek laten zien wat er mogelijk is en bijdragen aan een betere wereld, bijvoorbeeld door volledig emissieloos transport aan te bieden op de Last Mile.”

Met de gemeente Houten ontwikkelt TSN Groen een groene hub, een elektrisch vervoersnetwerk ten behoeve van compleet CO2 neutraal transport in de wijken. Het verlost Houten in een keer van de overlast, uitstoot en congestie door vrachtverkeer. Deze service komt in 2021 voor alle Nederlandse gemeenten beschikbaar; diverse hebben al interesse getoond.

Vlots ambities reiken verder: “Wij hebben Ikea als klant. Kunnen met elektrisch vervoer 1,7 miljoen CO2 ton uitstoot per jaar voor hen besparen en dat is nog maar het begin. Dat is het equivalent van 300 voetbalvelden aan bomen. Zie je het voor je?” Het fruit hangt gewoon laag.

Minister van gezond verstand

“Ja, dat wil ik wel worden,” zegt Vlot. “Ik ben een bezorgde burger en ondernemer en ik ben niet de enige. Ik geloof in de kracht van innovatie én in samenwerken. We hebben nieuwe businessmodellen nodig voor de boeren, voor verpakkingen, de gezondheidszorg, noem maar op. Einstein zei: ‘We cannot solve the problems with the same thinking we used when we created them.’ Dat bedoel ik.

Vlot is niet alleen van de woorden, zijn daadkracht blijkt uit alle projecten die op zijn website prijken: Vlotter naar een betere wereld en snel!

Alle posts